מתכון

עוגת נמסיס שוקולד-קפה עם נגיעה מלוחה

מליחות עדינה עושה פלאים לקינוחים, בעיקר אלה המבוססים על שוקולד. הנה גרסה מרגשת לעוגת השוקולד האגדית "נמסיס"

4,844 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת נמסיס שוקולד-קפה עם נגיעה מלוחה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
עוגת נמסיס שוקולד-קפה עם נגיעה מלוחה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

לקראת השקת המהדורה המוגבלת של תערובת Monsoon Malabar של "נספרסו" אנו מזמינים אתכם לצאת למסע קולינרי של מתכונים מפתים לעוגות, קינוחים ומשקאות שנוצרו בהשראת הקפה האגדי. יש כאן מפגשים מרתקים בין מזרח ומערב, מגוון תבלינים ונגיעות של מליחות — זכר לרוחות הים שחוללו פלאים לפולי הקפה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים ברדיד אלומיניום (כך שלא יחדרו מים בזמן האפייה).

מכינים את העוגה:

2

ממיסים שוקולד, חמאה וקפה על בן מארי או במיקרוגל ומצננים מעט.

3

מקציפים ביצים וסוכר כ-8 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מעבירים כשליש מהקצף לתערובת השוקולד המומס, מערבבים היטב ומעבירים הכל ליתרת קצף הביצים. מערבבים היטב עד שתערובת השוקולד "תפיל" את קצף הביצים ויתקבל קרם אחיד. יוצקים לתבנית.

4

מניחים את התבנית בתוך תבנית עמוקה בעלת קוטר גדול יותר וממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים. אופים כשעה עד שמתקבל קרום יבש למעלה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה שעה נוספת בתנור הכבוי. מעבירים למקרר לשעה לפחות.

5

הופכים את התבנית לצלחת הגשה (החלק היבש למטה) ומחלצים את העוגה מהתבנית.

מכינים את הציפוי ומצפים את העוגה:

6

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ומלח ויוצקים על השוקולד. מערבבים לתערובת אחידה ומצננים לטמפ' החדר.

7

יוצקים את הציפוי על העוגה ומעבירים למקרר לשעה עד שהשוקולד מתייצב. מביאים את העוגה לטמפ' החדר לפני ההגשה. שומרים מכוסה במקרר עד 5 ימים.