התמרים מצטרפים למלית האגוזים ומתבשמים בקינמון. הבורגול מצטרף לסולת ומתקבל מרקם גס ופירורי יותר, אבל אם רוצים מרקם עדין יותר, אפשר להמיר אותו בעוד 1/2 כוס סולת.
המתכון מותאם לתבנית פיירקס בגודל 22×32 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ:
למלית
לבצק
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את הסירופ
1
מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את המלית
3
מרככים את התמרים עם 1/4 כוס תה במיקרוגל או על להבה נמוכה. מערבבים עם אגוזים וקינמון.
מכינים את הבצק
4
מערבבים קמח, סולת, בורגול ואבקת אפייה בקערה. מוסיפים שמן ו-3/4 מכמות המים הפושרים ולשים לקבלת בצק גמיש ודי שמנוני. רק אם הבצק מרגיש יבש, מוסיפים את יתרת המים.
מרכיבים, אופים ומרטיבים בסירופ
5
מחלקים את הבצק לשניים ומשטחים חצי ממנו בתבנית. מפזרים את המלית באופן שווה על הבצק ומכסים בשכבת בצק נוספת. מסמנים על העוגה מעוינים ומטביעים אגוז במרכז כל מעוין.
6
אופים כשעה או עד שפני העוגה זהובים. יוצקים את הסירופ הקר על העוגה בעודה חמה באופן שווה. מניחים לו להיספג לפני שמגישים.