מתכון

עוגת סולת ותמרים

בהשראת הבסבוסה, הטישפישטיל ושאר עוגות הסולת האתניות

22,605 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
עוגת סולת ותמרים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: אילן נחום)
עוגת סולת ותמרים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: אילן נחום)

התמרים מצטרפים למלית האגוזים ומתבשמים בקינמון. הבורגול מצטרף לסולת ומתקבל מרקם גס ופירורי יותר, אבל אם רוצים מרקם עדין יותר, אפשר להמיר אותו בעוד 1/2 כוס סולת.

המתכון מותאם לתבנית פיירקס בגודל 22×32 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ:

למלית

לבצק

לקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ

1

מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את המלית

3

מרככים את התמרים עם 1/4 כוס תה במיקרוגל או על להבה נמוכה. מערבבים עם אגוזים וקינמון.

מכינים את הבצק

4

מערבבים קמח, סולת, בורגול ואבקת אפייה בקערה. מוסיפים שמן ו-3/4 מכמות המים הפושרים ולשים לקבלת בצק גמיש ודי שמנוני. רק אם הבצק מרגיש יבש, מוסיפים את יתרת המים.

מרכיבים, אופים ומרטיבים בסירופ

5

מחלקים את הבצק לשניים ומשטחים חצי ממנו בתבנית. מפזרים את המלית באופן שווה על הבצק ומכסים בשכבת בצק נוספת. מסמנים על העוגה מעוינים ומטביעים אגוז במרכז כל מעוין.

6

אופים כשעה או עד שפני העוגה זהובים. יוצקים את הסירופ הקר על העוגה בעודה חמה באופן שווה. מניחים לו להיספג לפני שמגישים.