מתכון

עוגת עלי גפן במילוי פריקה

עלי הגפן, הארטישוק והלימון הכבוש מספקים טעמים חמצמצים שמתאימים לטעם המעושן והדומיננטי של הפריקה

3,636 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
עוגת עלי גפן במילוי פריקה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
עוגת עלי גפן במילוי פריקה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

מנה טבעונית טעימה ומרשימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל סגול עד שהוא מזהיב. מוסיפים שום ועגבניות ומערבבים. מוסיפים את הפריקה ואת כל שאר המרכיבים ומערבבים כ־2 דקות.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 22־24 ס"מ בשמן זית. מרפדים את התבנית במחצית מכמות עלי הגפן בצורה חופפת, מניחים מעל את המלית וסוגרים ביתר עלי הגפן.

3

מורחים את העלים בשמן זית, מכסים בנייר אפייה (דוחסים את השוליים בין עלי הגפן לדפנות) ואופים כ־35 דקות.

4

5־7 דקות לפני תום האפייה מסירים את נייר האפייה, מברישים את החלק העליון בשמן זית וממשיכים לאפות עד שהעוגה משחימה ומתייצבת. מצננים כ־20 דקות בטמפרטורת החדר לפני החיתוך. פורסים את העוגה בסכין חדה.