חלופה אלגנטית ונטולת גלוטן לפאי בשרי. אבל ההשראה למתכון היא עוגת עלי הגפן של השפית ענת אוטולנגי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
מרפדים את התבנית:
1
מפזרים רבע מכמות הפיסטוקים והחמוציות על תחתית של תבנית פיירקס או חרס גבוהת שוליים. מניחים עליהם שכבה של עלי גפן בחפיפה, כך שיכסו את התחתית והדפנות, וחלק מן העלים יגלשו מעבר לשולי התבנית.
מכינים את המלית:
2
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל כ-5 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים שום ובשר ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה גוון. מתבלים במלח, פלפל וראס אל-חנות ומערבבים.
3
מוסיפים לתערובת אורז ואת יתרת הפיסטוקים והחמוציות ומבשלים 3-2 דקות עד שגרגרי האורז נעשים אטומים. מערבבים ומורידים מהכיריים. מוסיפים פטרוזיליה או כוסברה ומערבבים.
4
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מרכיבים את המנה:
5
מפזרים בתבנית עם עלי הגפן מחצית מתערובת האורז והבשר, מיישרים ומסדרים מעל שכבה נוספת של עלי גפן (משאירים מעט שוליים ללא מלית). מפזרים מעל את יתרת תערובת הבשר והאורז ומסיימים בשכבה נוספת של עלי גפן (סה”כ 2 שכבות אורז ו-3 שכבות עלי גפן). תוחבים את שולי עלי הגפן מהצדדים לתוך התבנית. המטרה היא ליצור מעטה של עלי גפן, שמכסה את המלית כולה.
מכינים את הרוטב ואופים:
6
מערבבים את חומרי הרוטב עם מים ומביאים לרתיחה. יוצקים בעדינות על המאפה. מכסים ברדיד אלומיניום.
7
אופים כשעה. ממתינים כ-15 דקות והופכים בזהירות לצלחת הגשה.
8
מגישים חם עם טחינה.