מתכון

עוגת פאדג' ממכרת

עוגת פאדג' שוקולד וסילאן בלי קמח, שממש נמסה בפה

12,521 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת פאדג' ממכרת
עוגת פאדג' ממכרת

"עוגת שוקולד וסילאן בלי קמח, ממש נמסה בפה."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

עוגה:

ציפוי:

פיזור:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית היטב.

מכינים את העוגה

2

ממיסים שמן, חמאה ושוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מצננים מעט.

3

מקציפים חלבונים וסוכר כ-5 דקות לקצף יציב.

4

טורפים היטב חלמונים, ברנדי וסילאן בקערה נפרדת. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים. יוצקים לתבנית.

5

אופים כ-20 דקות. כשהעוגה יוצאת מהתנור היא עדיין רוטטת במרכזה, אך היא תתייצב בהמשך.

6

מצננים כשעה בטמפ’ החדר ומעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות מלאה.

מצפים

7

מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומקשטים את העוגה. מפדרים באבקת קקאו.

דבר השופטים
השילוב של שוקולד וסילאן הוא מקורי וטעים ותורם לעוגה העדינה הזאת. זאת עוגה מעולה לראש השנה (בגלל הסילאן) וגם לפסח (כיוון שאין בה קמח). רות אוליבר מדגישה כי חשוב לשמן היטב את דפנות התבנית, כדי לאפשר לעוגה לתפוח וליפול בצורה אחידה.