מתכון

עוגת פולנטה אגסים, שקדים ולימון

מי שאוהב מתוק יכול לשפוך על העוגה מעט מסירופ הסוכר שבו בישלנו את האגסים לפני שהופכים אותה לצלחת ההגשה

דצמבר 2018
עוגת פולנטה אגסים, שקדים ולימון של שף ניר תמרי. צילום: איתיאל ציון. סטיילינג: מאיה ליבנת-הרוש
עוגת פולנטה אגסים, שקדים ולימון של שף ניר תמרי. צילום: איתיאל ציון. סטיילינג: מאיה ליבנת-הרוש

טיפ: מי שאוהב מתוק יכול לשפוך על העוגה מעט מסירופ הסוכר שבו בישלנו את האגסים לפני שהופכים אותה לצלחת ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאגסים

לציפוי קרמל

למילוי

אופן ההכנה

לאגסים

1

מבשלים את האגסים בסירופ הסוכר עם הפלפל האנגלי וקליפת הלימון המגוררת כ-10 דקות. מוציאים מהסיר עד שיצטננו.

לציפוי קרמל

2

מחממים את הסוכר בסיר עם מעט מים עד קרמול הסוכר ומוסיפים את החמאה כשהקרמל חום ונוזלי.

3

שופכים במהירות את הקרמל בצורה אחידה בתבנית עגולה 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מסדרים את האגסים במאוזן, כשהגב של האגס פונה לתחתית התבנית. מפזרים מעל האגסים את השקדים הקלופים.

למילוי

4

מערבבים בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה.

5

מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה (לא להכניס אוויר). מוסיפים את הביצים בהדרגה, במהירות נמוכה, את מי הוורדים, את השקדים, את הפולנטה ואז את החומרים היבשים שבקערה. מביאים לאחידות של המסה (לא להגיע לערבוב יתר).

6

מחליקים את התערובת בצורה אחידה מעל הקרמל, האגסים והשקדים. אופים בחום של 160 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה. מוציאים מהתנור וממתינים כ-2 דקות. הופכים את העוגה על צלחת הגשה.