מתכון

עוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד

עוגת פרג מצופה שוקולד ומוגשת עם קערית של ריבת שזיפים. אפשר לוותר על הריבה ולהגיש עם אוכמניות או פטל טרי

10,809 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
עוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
עוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

אותה כמות תתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגנאש שוקולד

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 160 מעלות. משמנים את התבנית או התבניות ומקמחים קלות.

מכינים את העוגה

2

מקציפים חמאה עם סוכר במיקסר כ-10 דקות עד שנוצר קרם אוורירי. מוסיפים ביצים בהדרגה (אחת-אחת) עד שנבלעות בקרם. חשוב מאוד להמתין חצי דקה-דקה אחרי הוספת כל ביצה, כדי לוודא שהיא נטמעת. מוסיפים קליפת לימון מגוררת ומערבלים.

3

מערבבים שמנת וברנדי בכלי נפרד.

4

מערבבים קמח, אבקת אפייה ופרג בקערה.

5

מוסיפים לתערובת שבמיקסר בהדרגה ולסירוגין חצי מכמות השמנת וחצי מתערובת החומרים היבשים ומערבלים 20 שניות עד שהתערובת אחידה. חוזרים על הפעולה עם יתרת החומרים.

6

יוצקים את התערובת לתבנית או לתבניות.

7

אופים 40-30 דקות או עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש. מצננים לטמפ' החדר.

לפני ההגשה מצפים בגנאש שוקולד

8

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ומכבים את האש. מוסיפים שוקולד, ממתינים חצי דקה ומערבבים לתערובת אחידה.

9

יוצקים את הגנאש על העוגה ומקשטים באוכמניות טריות. העוגה נשמרת מכוסה בטמפ' החדר או במקרר. מגישים בטמפ' החדר.