אותה כמות תתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגנאש שוקולד
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 160 מעלות. משמנים את התבנית או התבניות ומקמחים קלות.
מכינים את העוגה
2
מקציפים חמאה עם סוכר במיקסר כ-10 דקות עד שנוצר קרם אוורירי. מוסיפים ביצים בהדרגה (אחת-אחת) עד שנבלעות בקרם. חשוב מאוד להמתין חצי דקה-דקה אחרי הוספת כל ביצה, כדי לוודא שהיא נטמעת. מוסיפים קליפת לימון מגוררת ומערבלים.
3
מערבבים שמנת וברנדי בכלי נפרד.
4
מערבבים קמח, אבקת אפייה ופרג בקערה.
5
מוסיפים לתערובת שבמיקסר בהדרגה ולסירוגין חצי מכמות השמנת וחצי מתערובת החומרים היבשים ומערבלים 20 שניות עד שהתערובת אחידה. חוזרים על הפעולה עם יתרת החומרים.
6
יוצקים את התערובת לתבנית או לתבניות.
7
אופים 40-30 דקות או עד שנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש. מצננים לטמפ' החדר.
לפני ההגשה מצפים בגנאש שוקולד
8
מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ומכבים את האש. מוסיפים שוקולד, ממתינים חצי דקה ומערבבים לתערובת אחידה.
9
יוצקים את הגנאש על העוגה ומקשטים באוכמניות טריות. העוגה נשמרת מכוסה בטמפ' החדר או במקרר. מגישים בטמפ' החדר.