מתכון

עוגת פרג, שוקולד, פקאנים ואגסים

עוגה בחושה, לחה וכהה, ללא קמח כמעט, אלא עם המון פרג, שוקולד ופקאנים טחונים והפתעות של קוביות אגסים

14,414 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
עוגת פרג, שוקולד, פקאנים ואגסים של נעמה נויהאוז | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עוגת פרג, שוקולד, פקאנים ואגסים של נעמה נויהאוז | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגנאש שוקולד מריר

לקישוט הגנאש

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את העוגה

2

שמים חלמונים, חמאה, תמצית וניל וקליפת לימון בקערה וטורפים למסה אחידה.

3

שמים בקערה שנייה 1/2 כוס (100 גרם) סוכר, פרג, שוקולד מגורר, פקאנים, קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים. יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את תערובת החלמונים והחמאה. מערבבים עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה שנראית כמו בוץ שחור. מוסיפים את האגסים ומערבבים קלות עד שהם נטמעים בתערובת.

4

מקציפים את החלבונים עם כוס (200 גרם) סוכר לקצף יציב ומבריק אך לא יבש ומקפלים אותו לתערובת הכהה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית.

5

אופים כ-45 דקות. נוגעים קלות במרכז העוגה — אם היא עדיין רוטטת, אופים עוד 5 דקות עד שהיא יציבה גם במרכזה. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

מכינים גנאש מריר

6

מביאים לרתיחה שמנת, סוכר ומלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים לקבלת קרם חלק.

מצפים את העוגה ומקשטים

7

מביאים לרתיחה שמנת, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים לקרם חלק.

8

מיישרים את פני העוגה בעזרת סכין ומסדרים עליה קורצני עוגיות בכמה גדלים (מ- 2.5 ס"מ עד 8 ס"מ). יוצקים לתוכם מהציפוי הלבן עד גובה 3 מ"מ. סביב הקורצנים יוצקים מהציפוי המריר ומטים את העוגה כך שהציפוי יכסה את כולה. מעבירים למקרר לשעה להתייצבות. לפני ההגשה שולפים את הקורצנים.

9

שומרים במקרר עד שבוע ומגישים בטמפ' החדר.