החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעיטור
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־ 170 מעלות, משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2
שמים בקערה את החמאה והסוכר ובעזרת מטרפה טורפים עד מרקם משחתי. מוסיפים את הביצים אחת־אחת וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים שוב.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים
3
קמח, אבקת אפייה, מלח, קוקוס ושוקולד קצוץ.
4
מאחדים בין 2 התערובות, מערבבים שוב רק לקבלת תערובת אחידה ולא יותר.
5
יוצקים לתבנית ומיישרים מעט. אופים 45 ־ 50 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים עליו.
6
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. העוגה נשמרת עד 4 ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
מתכון מספר האפייה "קרן אגם", הוצאת מודן, 221 עמ', מחיר 128 שקלים. לרכישה