החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-175 מעלות.
2
מחממים קינואה וחלב לסף רתיחה בסיר (נזהרים שהחלב לא יגלוש). מנמיכים את הלהבה, ומבשלים ללא כיסוי 12 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם. מצננים מעט.
3
מקציפים חמאה עם סוכר חום כ-2 דקות, מוסיפים ביצה ומקציפים כדקה נוספת. מערבבים פנימה דבש ואת הקינואה המבושלת בעזרת כף.
4
מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, פירות מיובשים ואגוזים בקערה נפרדת. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב.
5
יוצקים את התערובת לתבניות ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה.