החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתחתית
למלית
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את התחתית
1
שמים את כל חומרי התחתית במכל מעבד המזון ומעבדים לקבלת תערובת אחידה ורכה. אוספים לדיסקית פחוסה.
2
מרפדים תחתית תבנית בעיגול נייר אפייה מותאם לגודלה. מרדדים את תערובת הקורנפלקס ופצפוצי האורז בין שני ניירות אפייה לעיגול בקוטר של כ-2 ס"מ יותר מקוטר התבנית. מעבירים בזהירות לתבנית בעזרת נייר האפייה התחתון - הופכים את היריעה שעליו לתבנית. מהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות התבנית. מעבירים למקרר לשעה.
3
מחממים תנור ל-150 מעלות, מוציאים את התבנית מהמקרר, מעבירים לתנור ואופים 10 דקות. מוציאים ומניחים לה להצטנן לטמפרטורת החדר.
מכינים מלית
4
בזמן שהתחתית נאפית מערבבים ג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות.
5
במקביל שמים שמנת, סוכר ודבש בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים פנימה את הגלטין, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומניחים לצינון.
6
כשהמלית והתחתית מגיעות לטמפרטורת החדר, מערבבים יוגורמה לתוך תערובת השמנת לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את המלית מעל התחתית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות. לפני ההגשה מפזרים מעל העוגה את הפירות החתוכים ומגישים.