החומרים טבלת מידות ומשקלות
לזיגוג:
לקישוט:
אופן ההכנה
מכינים את העוגה
1
: מחממים תנור ל- 140 מעלות.
2
ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה.
3
מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד יחד עם חלב ועראק. מערבבים פנימה קינמון, ציפורן וג'ינג'ר מסוכר.
4
יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים, ליצירת סביבה עשירה באדים. אופים 45-50 דקות, עד ששולי העוגה סדוקים מעט והעוגה עדיין רוטטת מעט במכרזה. מצננים.
מכינים את הזיגוג
5
: מחממים שמנת לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים עראק ומערבבים. מצננים מעט. מצפים את העוגה הקרה.
מגישים
6
: פורסים את העוגה לריבועים, מקשטים בתבלינים, כגון כוכבי אניס, ו.
- לגרסה מעודנת: מחליפים את העראק בליקר אניסי, כגון פרנו.
- לגרסה חמה ומתובלת: לפני שמקשטים בתבלינים, מחממים כל מנה במיקרוגל כ-25 שניות.