עוגה נפלאה, שבזכות האגסים נשמרת עסיסית אפילו כמה ימים לאחר האפייה. שומרים אותה במקרר. חימום קטן במיקרו יהפוך אותה לנימוחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון התבנית:
אופן ההכנה
1
משרים את האגסים החתוכים במיץ לימון כדי למנוע השחרה.
2
ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או על בן מארי.
3
מקציפים במיקסר ביצים שלמות במשך 8 דקות במהירות גבוהה לקצף תפוח.
4
מאטים את מהירות המיקסר, יוצקים פנימה את תערובת השוקולד וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה. עוצרים את המיקסר ומקפלים פנימה קמח עד לקבלת תערובת אחידה.
5
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.
6
מסדרים את האגסים בתחתית התבנית בצורת ספירלה מהחוץ פנימה, כך שהם שוכבים על צידם זה ליד זה. יוצקים את תערובת השוקולד על האגסים.
7
אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים היטב.
8
הופכים את העוגה על צלחת הגשה כך שהאגסים יפנו כלפי מעלה. אפשר להגיש עם רוטב שוקולד.