מתכון

עוגת שוקולד טבעונית

אם כבר מתוק, אז כמה שיותר בריא ועם מינימום קלוריות. כך הגעתי לעוגת שוקולד עשירה ופאדג'ית על בסיס קמח כוסמין

23,014 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
עוגת שוקולד טבעונית.  צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
עוגת שוקולד טבעונית. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

העוגה הזו כנראה לא תהיה מתוקה דיה עבור רוב הילדים, אבל זה עניין של הרגל. בכל מקרה אפשר להמתיק יותר.

עוגת שוקולד עם דובדבנים וגנאש שוקולד (כמו בתמונה) מכינים כמות כפולה של בלילה. מוסיפים יחד עם השוקולד צ'יפס 2 כוסות דובדבנים משומרים וכוס מסירופ הדובדבנים ויוצקים ל- 2 תבניות בקוטר 24 ס"מ. אופים בטורבו. להרכבת העוגה: מניחים עוגה אחת על מגש, מורחים ב- 4 כפות גנאש, מסדרים 1/2 כוס דובדבנים, מניחים את העוגה השנייה ומעליה יוצקים את יתר הגנאש. אם רוצים מקשטים בדובדבנים. בראוניז מוסיפים לבלילה אגוזי מלך קצוצים גס, משטחים את התערובת בתבנית ריבועית בגודל 22 ס"מ ואופים כ- 25 דקות.

תבנית בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגנאש

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מכינים את העוגה

2

מערבבים יוגורט עם סוכר וחלב אגוזים. מוסיפים שמן קוקוס ווניל ומערבבים היטב.

3

מוסיפים 2 סוגי קמח, אבקת אפייה, קקאו ומלח ומערבבים. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד לפיזור. יוצקים לתבנית משומנת.

4

אופים 40-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מכינים את הגנאש ומצפים

5

מביאים חלב קוקוס לסף רתיחה בסיר. מכבים את הלהבה ומוסיפים שוקולד. ממתינים כמה דקות ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים סירופ אגבה ומערבבים.

6

יוצקים את הגנאש על העוגה המצוננת ומגישים. שומרים מכוסה מחוץ למקרר.


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן