שימו לב כי להכנת העוגה יש להשרות את השזיפים בברנדי יום קודם לכן.
עבור תבנית אינגליש קייק קצרה (20X7 ס"מ)
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים את השזיפים בברנדי למשך 24 שעות.
2
מנפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה קערה ומוסיפים מלח. בכלי נפרד מערבבים שמנת חמוצה ושזיפים עם ברנדי.
3
מערבלים במיקסר עם וו לישה חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים בהדרגה ביצה ותמצית וניל עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ותערובת השמנת וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בתערובת.
4
מחממים תנור ל־150 מעלות. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ־45 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.