מתכון

עוגת שיש דבש ושוקולד

לא מדובר בעוגת דבש קלאסית, אלא בעוגה עם טוויסט שיגרום לכם להתאהב בה. אצלנו היא מככבת בארוחת החג בכל שנה

4,375 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
עוגת שיש דבש ושוקולד של קרן אגם. צילום: קרן אגם
עוגת שיש דבש ושוקולד של קרן אגם. צילום: קרן אגם

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב סיר פלא או תבנית עגולה.

2

שמים בקערה את הביצים והסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החמאה (או השמן) והדבש בהדרגה, תוך כדי ערבוב.

3

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה דרך מסננת ומערבבים. מוסיפים גם את הריקוטה והמים הרותחים ומערבבים שוב. יוצקים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית.

4

שמים את השוקולד המריר בקערה קטנה וממיסים במיקרוגל (בפולסים קצרים) או מעל סיר עם מים רותחים עד קבלת נוזל חלק.

5

מוסיפים את השוקולד לבלילה שנשארה בקערה ומערבבים היטב, עד שהבלילה הופכת לחומה לחלוטין. יוצקים את בלילת השוקולד לתבנית מעל הבלילה הלבנה, ובעזרת סכין מערבבים ויוצרים תנועות "שיש".

6

אופים 60-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים עליו.

7

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר עד 5 ימים כשהיא עטופה היטב, וכמו כל עוגת דבש, היא משתבחת מיום ליום.

מתכון מספר האפייה "קרן אגם", הוצאת מודן, 221 עמ', מחיר 128 שקלים. לרכישה

הספר קרן אגם, הוצאת מודן, 221 עמ', מחיר 128 שקלים. צילום: יעל אילן
הספר קרן אגם, הוצאת מודן, 221 עמ', מחיר 128 שקלים. צילום: יעל אילן