מתכון

עוגת שיש וניל – פרלינה

הקלאסיקה שודרגה בעזרת מחית אגוזי לוז - הגרסה האלגנטית של הנוטלה שיוצרת שילוב מעניין יותר מהשוקו-וניל הילדותי

35,689 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
עוגת שיש וניל - פרלינה של אלירן דפני | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת שיש וניל - פרלינה של אלירן דפני | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

גיוונים:
• מפזרים 3 כפות אגוזים קצוצים על כל עוגה לפני האפייה.
• מחליפים את הפרלינה באותה כמות של ממרח שוקולד.
• אם אופים בתבניות אישיות: במקום לחלק את המסה המוכנה ל- 2 קערות, מוסיפים לקערת המיקסר את הפרלינה או ממרח השוקולד ומערבבים קלות בלי להטמיע את כל התוספת בבלילה. יוצקים בעדינות לתבניות אישיות.

2 תבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות.

2

מקציפים ביצים וסוכר כ- 5-4 דקות במהירות גבוהה לקצף תפוח מאוד.

3

מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ומזלפים שמן באיטיות ותוך כדי הקצפה עד שכולו נטמע בתערובת. עוצרים את פעולת המיקסר.

4

מנפים לקערה נפרדת קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים. מוסיפים לקערת המיקסר את החומרים היבשים, שמנת חמוצה ותוכן של מקל וניל ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5

יוצקים 3/4 כוס מהתערובת לקערה בינונית ומחלקים את השאר בין 2 תבניות האפייה. מוסיפים לתערובת שבקערה מחית פרלינה ומערבבים לקבלת מרקם אחיד. מחלקים בין התבניות ומערבבים קלות בעזרת פלטה או סכין ליצירת דוגמת שיש.

6

אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.