גיוונים:
• מפזרים 3 כפות אגוזים קצוצים על כל עוגה לפני האפייה.
• מחליפים את הפרלינה באותה כמות של ממרח שוקולד.
• אם אופים בתבניות אישיות: במקום לחלק את המסה המוכנה ל- 2 קערות, מוסיפים לקערת המיקסר את הפרלינה או ממרח השוקולד ומערבבים קלות בלי להטמיע את כל התוספת בבלילה. יוצקים בעדינות לתבניות אישיות.
2 תבניות אינגליש קייק
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות.
2
מקציפים ביצים וסוכר כ- 5-4 דקות במהירות גבוהה לקצף תפוח מאוד.
3
מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ומזלפים שמן באיטיות ותוך כדי הקצפה עד שכולו נטמע בתערובת. עוצרים את פעולת המיקסר.
4
מנפים לקערה נפרדת קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים. מוסיפים לקערת המיקסר את החומרים היבשים, שמנת חמוצה ותוכן של מקל וניל ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5
יוצקים 3/4 כוס מהתערובת לקערה בינונית ומחלקים את השאר בין 2 תבניות האפייה. מוסיפים לתערובת שבקערה מחית פרלינה ומערבבים לקבלת מרקם אחיד. מחלקים בין התבניות ומערבבים קלות בעזרת פלטה או סכין ליצירת דוגמת שיש.
6
אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.