מתכון

עוגת שיש יוגורט, לימון ונענע

לימון ויוגורט משתלבים היטב בטעמים החמצמצים. מומלץ לאפות את העוגה בחום לא גבוה כשעה

18,901 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת שיש יוגורט, לימון ונענע של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוגת שיש יוגורט, לימון ונענע של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

ה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים את הנענע בכלי צר וגבוה. מרתיחים שמנת בקלחת ויוצקים אותה על הנענע. טוחנים היטב עם בלנדר מוט. מסננים ומצננים.

2

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה עם סוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים בהדרגה עד לקבלת קרם חלק.

3

מערבבים בקערה נפרדת קמח, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבלים במהירות איטית עד שכל הקמח נטמע בתערובת.

4

מחלקים את התערובת לשני חלקים. למחציתה מוסיפים קליפת לימון מגוררת ושמנת נענע ומערבבים. למחצית הנוספת מוסיפים יוגורט ומערבבים.

5

מחממים תנור ל־150 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבניות ומוזגים אליהן את שתי התערובות לסירוגין. מערבבים קלות עם שיפוד או סכין לקבלת דוגמת שיש.

6

אופים כ־45־60 דקות עד שהעוגות מזהיבות. מברישים את העוגות במיץ לימון בעודן חמימות.