ה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים את הנענע בכלי צר וגבוה. מרתיחים שמנת בקלחת ויוצקים אותה על הנענע. טוחנים היטב עם בלנדר מוט. מסננים ומצננים.
2
מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה עם סוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים בהדרגה עד לקבלת קרם חלק.
3
מערבבים בקערה נפרדת קמח, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבלים במהירות איטית עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
4
מחלקים את התערובת לשני חלקים. למחציתה מוסיפים קליפת לימון מגוררת ושמנת נענע ומערבבים. למחצית הנוספת מוסיפים יוגורט ומערבבים.
5
מחממים תנור ל־150 מעלות במצב טורבו. משמנים את התבניות ומוזגים אליהן את שתי התערובות לסירוגין. מערבבים קלות עם שיפוד או סכין לקבלת דוגמת שיש.
6
אופים כ־45־60 דקות עד שהעוגות מזהיבות. מברישים את העוגות במיץ לימון בעודן חמימות.