מתכון

עוגת שיש נוטלה

את עוגת השיש הזו כל כך קל להכין שזה כמעט מביך, והטעם מושלם בזכות נוטלה – ממרח שהופך סתם עוגה להברקה

394,403 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגת שיש נוטלה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
עוגת שיש נוטלה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מערבלים שמנת עם ביצים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 5-3 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים קמח ומערבלים לבלילה אחידה.

3

מעבירים 1/3 מהבלילה לקערה אחרת ומערבבים עם נוטלה לקבלת תערובת בצבע חום אחיד.

4

יוצקים את התערובת הבהירה לתבנית, מוסיפים את התערובת עם הנוטלה ומערבבים בעזרת מזלג ליצירת מראה שיש.

5

אופים 45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.