מתכון

עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד

בלילה המבוססת על קוקוס ופרג. את דוגמת השיש יוצרים בעזרת גנאש שוקולד המורכב ממעט שמן קוקוס ושוקולד מריר

29,585 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

שימו לב, העוגה אינה מכילה מוצרי חלב ולכן מתאימה לנמנעים מחלב מטעמי כשרות או אלרגיה.

תבנית קוגלהוף 22 ס"מ (או תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ).

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגנאש שוקולד

לעוגה

אופן ההכנה

מכינים גנאש שוקולד

1

מחממים קרם קוקוס במיקרוגל או מרתיחים בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ושומרים בטמפרטורת החדר עד השימוש.

מכינים את העוגה

2

מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים היטב את התבניות.

3

מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ביצים, סוכר, שמן ותמצית וניל ומערבלים 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה.

4

מערבבים קמח, פרג טחון, קוקוס, מלח, אבקת אפייה וקליפת לימון ומוסיפים לתערובת לסירוגין תוך כדי ערבול עם קרם הקוקוס רק עד לקבלת בלילה אחידה. היא תהיה נוזלית יחסית וזה בסדר.

5

יוצקים את הבלילה לתבניות. יוצקים מעל את הגנאש ובעזרת תנועות מעגליות של מזלג (מעלה־מטה) יוצרים את דוגמת השיש.

6

אופים כ־60 דקות עד שפני העוגה יציבים וקיסם הננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים. אם משתמשים בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה מתקצר ל־50 דקות. מאחסנים בכלי אטום במקום קריר ויבש עד 5 ימים.

עטיפת הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה, סטייליניג: עמית פרבר
עטיפת הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה, סטייליניג: עמית פרבר