מתכון

עוגת שיש תפוחים, קינמון ואגוזי לוז

עוגות שיש הן הפייבוריטיות שלי, אני אוהבת את הפשטות שלהן, אבל כאן הוספתי כמה רכיבים ועיטורים שהפכו את העוגה לאלגנטית יותר ומותאמת לחג

89,432 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
עוגת שיש תפוחים, קינמון ואגוזי לוז של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.
עוגת שיש תפוחים, קינמון ואגוזי לוז של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.

המתכון מותאם לתבנית בקוטר 24 ס״מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפירורי הבצק

לבלילת העוגה

אופן ההכנה

מכינים פירורי בצק

1

מערבבים־מפוררים בידיים את כל החומרים בקערה רחבה לקבלת בצק פירורי ומניחים בצד.

2

מחממים תנור ל־ 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

מכינים את בלילת העוגה ואופים

3

מערבבים חלב עם תמצית וניל בקערית ומניחים בצד.

4

מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים שמן תוך הקצפה, כשכל השמן נטמע מוסיפים את החלב המתובל בווניל ומערבלים במהירות נמוכה, מוסיפים אבקת אפייה וקמח ומערבלים לתערובת אחידה.

5

מעבירים 3/4 מכמות הבלילה לתבנית, מוסיפים לבלילה שנותרה בקערה קקאו, אגוזי לוז וקינמון, מערבבים עד שהבלילה כולה נצבעת בגוון שוקולדי ויוצקים לתבנית. מעבירים סכין בבלילה שבתבנית ליצירת אפקט משויש בין שני גוני הבלילה.

6

מפזרים מעל הבלילה פרוסות תפוחי עץ ומעליהן את פירורי הבצק. מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ־ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מכוסה בפירורים לחים. העוגה תישמר בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.