מתכון

עוגת שכבות בנופי

העוגה הזו עשירה ומתוקה אבל לא יותר מדי מכיוון שהמלית לא מכילה תוספת סוכר, אלא מקבלת את המתיקות שלה רק מריבת החלב

4,583 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
עוגת שכבות בנופי של חן שוקרון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגת שכבות בנופי של חן שוקרון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר

3 תבניות קפיציות בקוטר 24 ס"מ

לפני שמתחילים: כל הטיפים והסודות לעוגת שכבות מושלמת

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגות

לסירופ

למלית

לעיטור

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים 3 תבניות בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.

מכינים את העוגה

2

מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים היטב.

3

שמים בקערה נפרדת שמנת מתוקה, שמן, ביצים, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית או בכף עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים עם כף רק עד להיווצרות בלילה אחידה. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות.

4

אופים כל עוגה בנפרד כ-12 דקות עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין. מעבירים סכין חד בדפנות התבניות ומשחררים את הקפיץ.

מכינים את הסירופ

5

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן ומבשלים עוד 3-2 דקות עד להמסה מלאה של הסוכר. מסירים מהכיריים, מוסיפים מייד את הליקר ומערבבים היטב. מצננים לטמפ’ החדר. מחלקים ל-3 חלקים שווים (כ-80 מ”ל כל חלק).

מכינים את המלית ומרכיבים את העוגה

6

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך רכה.

7

מחממים ריבת חלב במיקרו 30-20 שניות לריכוך, מערבבים ומעבירים לשקית זילוף קטנה. גוזרים בשקית פתח קטן ברוחב של כ-1/2 ס”מ.

8

מניחים עוגה אחת בצלחת הגשה ומברישים ב-1/3 מהסירופ. מורחים על העוגה 1/3 מהקצפת בעזרת פלטה מדורגת. מסדרים מעל הקצפת מחצית מפרוסות הבננה ומזלפים 1/3 מריבת החלב באופן חופשי.

עוגת שכבות בנופי של חן שוקרון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר

9

חוזרים על הפעולות עם שכבת עוגה נוספת.

עוגת שכבות בנופי של חן שוקרון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר

10

את העוגה השלישית מברישים ביתרת הסירופ, מורחים בקצפת, מזלפים ריבת חלב ומפזרים בוטנים.

עוגת שכבות בנופי של חן שוקרון. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר

11

מקררים שעתיים לפני ההגשה. שומרים במקרר עד 3 ימים.