מתכון

עוגת שכבות עירומה עם קרם לאבנה

השכבות האווריריות והרכות של העוגה מורכבות מטורט עדין על בסיס יוגורט והקרם עשוי מתערובת של לאבנה וחמאה

2,130 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
עוגת שכבות עירומה עם קרם לאבנה של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת שכבות עירומה עם קרם לאבנה של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

הקרם שבעוגה הוא עשיר וחמצמץ–מתקתק,  קל מאוד לעבוד איתו כי הוא יציב ואין חשש שיתפרק או ייזל כמו קרמים על בסיס שמנת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לציפוי

להגשה

אופן ההכנה

1

מקציפים ביצים ושמן בקערת מיקסר עם וו בלון במהירות בינונית כ־3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.

2

מערבבים קמח, סוכר, קקאו ומלח בקערה נפרדת.

3

מוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין את תערובת הקמח ואת האיירן תוך כדי ערבול במהירות נמוכה.

4

מחממים תנור ל־175 מעלות ומשמנים את התבנית.

5

מערבבים סודה לשתייה עם חומץ עד שנוצר מעין קצף. מוסיפים את הקצף לתערובת הביצים והקמח ומערבלים כ־2 דקות עד לקבלת בלילה אחידה.

6

שופכים את הבלילה לתבנית ואופים 55־45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח ומכוסה פירורים. מצננים בטמפרטורת החדר לפני שפורסים. אפשר להכין את העוגה מראש ולשמור במקרר (עד יומיים) או במקפיא (עד שבועיים).