מתכון

עוגת שמרים אפרסקים ובושה עיזים

האפרסקים ומתיקות הבצק מושכים לצד אחד והמליחות של הגבינה לאחר. לכן העוגה יכולה לשמש גם כקינוח וגם כמאפה מלוח

3,478 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
עוגת שמרים אפרסקים ובושה עיזים של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת שמרים אפרסקים ובושה עיזים של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לאפרסקים

להברשה

אופן ההכנה

מכינים את האפרסקים

1

מבשלים אפרסקים עם סוכר ומים בסיר קטן על אש בינונית כ־30 דקות עד שהנוזל הופך כתום והאפרסקים מתפרקים. מערבבים מדי פעם.

מכינים את הבצק

2

מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ־7 דקות. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה מלבנית בגודל 20X30 ס"מ ובעובי של כ־1/2 ס"מ.

4

מורחים יוגורט על פני הבצק. מוציאים את האפרסקים מנוזלי הבישול בעזרת כף מחוררת (שומרים את הנוזל) ומפזרים אותם על היוגורט. מפוררים מעל גבינת בושה בצורה אחידה.

5

מגלגלים את הבצק לגליל. חוצים את הגליל לאורך וקולעים את שתי רצועות הבצק למעין צמה. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.

6

מחממים תנור ל־160 מעלות. מברישים את פני העוגה בביצה ואופים כ־50 דקות עד שהעוגה מתייצבת וזהובה. מצננים ומברישים את העוגה בנוזלי הבישול של האפרסקים.