החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
לאפרסקים
להברשה
אופן ההכנה
מכינים את האפרסקים
1
מבשלים אפרסקים עם סוכר ומים בסיר קטן על אש בינונית כ־30 דקות עד שהנוזל הופך כתום והאפרסקים מתפרקים. מערבבים מדי פעם.
מכינים את הבצק
2
מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ־7 דקות. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
3
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה מלבנית בגודל 20X30 ס"מ ובעובי של כ־1/2 ס"מ.
4
מורחים יוגורט על פני הבצק. מוציאים את האפרסקים מנוזלי הבישול בעזרת כף מחוררת (שומרים את הנוזל) ומפזרים אותם על היוגורט. מפוררים מעל גבינת בושה בצורה אחידה.
5
מגלגלים את הבצק לגליל. חוצים את הגליל לאורך וקולעים את שתי רצועות הבצק למעין צמה. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
6
מחממים תנור ל־160 מעלות. מברישים את פני העוגה בביצה ואופים כ־50 דקות עד שהעוגה מתייצבת וזהובה. מצננים ומברישים את העוגה בנוזלי הבישול של האפרסקים.