מתכון

עוגת שמרים קיצית עם שזיפים

עוגה עסיסית ומלאת טעמים מבצק שמרים בחוש, שתופח כל הלילה במקרר. בקיץ השתמשו בשזיפים בשיא עונתם

17,200 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת שמרים קיצית עם שזיפים. צילום: דניאל לילה
עוגת שמרים קיצית עם שזיפים. צילום: דניאל לילה

אם זו לא עונת השזיפים קחו בחשבון שגם פירות אחרים יתנו תוצאה טובה – תפוחים, אגסים, נקטרינות ועוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית שזיפים:

אופן ההכנה

1

מערבלים את חומרי הבצק כ-8 דקות במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק רך ודביק. מכסים ושומרים במקרר להתפחה למשך הלילה.

2

מערבבים את חומרי המלית בקערה ומשהים שעה לספיגת טעמים.

3

משמנים תבנית, מעבירים את הבצק לתבנית בידיים מקומחות ומשטחים. נועצים את השזיפים בבצק במעגלים מהחוץ פנימה. את הנוזלים שנותרו בקערה יוצקים מעל. מתפיחים חצי שעה.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מניחים מתחת לתבנית נייר אפייה (המיצים ניגרים ומלכלכים בזמן האפייה).

6

אופים כ-40 דקות עד שהבצק עשוי סביב השזיפים.