אם זו לא עונת השזיפים קחו בחשבון שגם פירות אחרים יתנו תוצאה טובה – תפוחים, אגסים, נקטרינות ועוד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית שזיפים:
אופן ההכנה
1
מערבלים את חומרי הבצק כ-8 דקות במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק רך ודביק. מכסים ושומרים במקרר להתפחה למשך הלילה.
2
מערבבים את חומרי המלית בקערה ומשהים שעה לספיגת טעמים.
3
משמנים תבנית, מעבירים את הבצק לתבנית בידיים מקומחות ומשטחים. נועצים את השזיפים בבצק במעגלים מהחוץ פנימה. את הנוזלים שנותרו בקערה יוצקים מעל. מתפיחים חצי שעה.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות.
5
מניחים מתחת לתבנית נייר אפייה (המיצים ניגרים ומלכלכים בזמן האפייה).
6
אופים כ-40 דקות עד שהבצק עשוי סביב השזיפים.