מתכון

עוגת תפוזים נימוחה וקלה

עוגות תפוזים זה הכי חורף ישראלי - ובמתכון המצורף יש טריק שנועד למנוע יבשושיות

86,985 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוגת תפוזים נימוחה
עוגת תפוזים נימוחה

הבעייה היא שלא פעם הן סובלות מיבשושיות מסוימת (שהעניקה להן את הכינוי הלא מחמיא "עוגות חנק"). מוסיפים לבלילה אבקת אינסטנט פודינג, שמעניקה עסיסיות ומתיקות חלבית.

2 תבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מקציפים חלבונים בקערת מיקסר עם 1/2 מכמות הסוכר לקצף יציב. מעבירים את הקצף לכלי אחר.

3

מקציפים באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) חלמונים עם יתרת הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את המהירות ויוצקים בהדרגה ולסירוגין שמן ומיץ תפוזים עד שהם נטמעים בבלילה.

4

מערבבים בקערה נפרדת אינסטנט פודינג, קמח, סוכר וניל וקוקוס (או שקדים טחונים) לתערובת אחידה. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת החלמונים ומערבבים היטב.

5

מקפלים את קצף הביצים לבלילה ויוצקים לתבנית.

6

אופים כ- 40 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים. מאבקים באבקת סוכר ומגישים בטמפ’ החדר.