מתכון

עוגת תפוחים וקינמון

עוגה טעימה ועסיסית, השומרת על טריותה במהלך שבוע ימים. היא גם נראית מושקעת בזכות סידור התפוחים על פניה

105,584 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוגת תפוחים וקינמון של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה
עוגת תפוחים וקינמון של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה

תבנית מתפרקת בקוטר 22 ס”מ

לגרסת פרווה: מחליפים את החמאה המומסת בכמות זהה של שמן (בבלילה, במלית ובציפוי) ואת החלב — בכוס מיץ תפוחים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מקציפים ביצים וסוכר במהירות בינונית-גבוהה 8 דקות לקצף בהיר וסמיך מאוד.

3

מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון וקליפת לימון.

4

מנמיכים את מהירות המיקסר. מוסיפים את החומרים היבשים, חלב וחמאה מומסת לסירוגין ומערבלים עוד דקה עד לקבלת תערובת אחידה.

5

יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית, מפזרים קוביות תפוחים, סוכר וקינמון ומטפטפים עליהם חמאה מומסת. יוצקים מעל את שאר הבלילה ומסדרים בצורה יפה את פרוסות התפוחים הדקות. מטפטפים חמאה מומסת ומעל מפזרים סוכר דמררה ופיסטוקים.

6

אופים כ-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

7

שומרים עטוף או מכוסה, עדיף במקרר. מגישים חמים או בטמפ’ החדר.