מתכון

עוף בבצל

עוף רך כחמאה שמתבשל בתועפות בצל. הבצל הופך בתום הצלייה למרקחת מתקתקה והטעמים נספגים טוב-טוב בתוך הבשר

45,317 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
עוף בבצל של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה
עוף בבצל של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה

במקור העוף בילה על האש רק שעתיים ותובל בתבלינים דעתניים כמו עלי דפנה, פלפל אנגלי וכמון. חן ואלון כמעט הכפילו את זמן הבישול וניקו כליל את התבלינים — ככה העוף מתרכך אף יותר וכל גוני הטעם של הבצל באים לידי ביטוי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן ומטגנים בצל כ-20 דקות על להבה בינונית עד שכולו נעטף בשמן ומשחים. כל דקה או שתיים מערבבים. אם חסרים נוזלים, מוסיף מעט מים.

2

מוסיפים שוקיים, מלח וכורכום, מערבבים ומביאים לרתיחה.

3

מנמיכים להבה, מכסים את הסיר בכיסוי חלקי ומבשלים ½3 שעות על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים, העוף מתרכך מאוד והבצל הופך לריבה שחומה. כל 40 דקות בערך בודקים ואם התכולה נדבקת לתחתית — מערבבים.

4

שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.