במקור העוף בילה על האש רק שעתיים ותובל בתבלינים דעתניים כמו עלי דפנה, פלפל אנגלי וכמון. חן ואלון כמעט הכפילו את זמן הבישול וניקו כליל את התבלינים — ככה העוף מתרכך אף יותר וכל גוני הטעם של הבצל באים לידי ביטוי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן ומטגנים בצל כ-20 דקות על להבה בינונית עד שכולו נעטף בשמן ומשחים. כל דקה או שתיים מערבבים. אם חסרים נוזלים, מוסיף מעט מים.
2
מוסיפים שוקיים, מלח וכורכום, מערבבים ומביאים לרתיחה.
3
מנמיכים להבה, מכסים את הסיר בכיסוי חלקי ומבשלים ½3 שעות על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים מתאדים, העוף מתרכך מאוד והבצל הופך לריבה שחומה. כל 40 דקות בערך בודקים ואם התכולה נדבקת לתחתית — מערבבים.
4
שומרים עד יומיים בקופסה אטומה במקרר.