מתכון

עוף ברוטב מולה עם טמאל

הופכים חזה עוף פשוט למנה אקזוטית עם רטבים מקסיקניים ושיטות בישול מסורתיות

8,911 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017

מולה הוא רוטב מורכב האופייני מאוד לבישול המקסיקני, מתאפיין בטעמים מתובלים ומורכבים מאוד ומשודך בקלות לחומרי גלם רבים. בדרך-כלל הוא כולל עשרות מרכיבים: החל מתבלינים וירקות וכלה אפילו בשוקולד, בוטנים או קקאו. לכל איזור במקסיקו יש את המולה האופייני שלו.

במתכון הזה בחרתי לשדך את הרוטב לחזה עוף, שמקבל אליו באהבה את הטעמים המתובלים והופך מחזה עוף פשוט למנה אקזוטית. גם שיטת ההכנה מסורתית: מאדים את חזה העוף ומגישים עם טמאל – מעין פולנטה מקסיקנית עם שעועית שחורה המתבשלת באידוי בתוך עלי תירס.

המנה דורשת כמה חומרי גלם מיוחדים שניתן למצוא בחנויות המתמחות במזרח הרחוק ושווה לשלב אותם במזווה שלכם.

דנון, בית הספר למצוינות קולינרית, מתמחה בלימודי בישול, קונדיטוריה ואפיית לחמים. הלימודים מתקיימים בקמפוס המתקדם בנמל תל אביב. המתכון באדיבות השף חגי לרנר מתוך קורס בישול מקצועי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוף במולה:

לטמאל:

לאידוי והגשה:

אופן ההכנה

מכינים טמאל:

1

מבשלים את השעועית השחורה בסיר גדול עם מים כשעה וחצי-שעתיים, עד שהשעועית נמעכת בקלות בין האצבעות. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

2

באמצעות מזלג או מועך פירה ידני מועכים את השעועית למעין פירה במקרם גס, מתבלים במלח וטועמים.

3

מערבבים את קמח התירס עם מים, מלח ושמן לקבלת בצק אחיד.

4

מניחים בתוך עלי התירס שתי כפות מבצק התירס ומעליו כף ממחית השעועית. סוגרים למעין נקניקיה עבה וקושרים בקצוות עם חוט טבעי (לא ניילון).

5

מאדים בכלי אידוי מבמבוק או בקוסקוסייר את עלה התירס למשך חצי שעה.

מכינים את רוטב המולה: 

6

מערבבים את רוטב המולה עם המים ומבשלים בסיר קטן עד להרתחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל מספר דקות עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מוסיפים מלח וסוכר, טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים את חזה העוף:

7

מאדים את חזה העוף במשך כ-15 דקות (ניתן גם לבשל במים על סף רתיחה או לצרוב במחבת עם מעט שמן זית).

מגישים:

8

מניחים את העוף החם עם רוטב המולה מעל והטמאל לצידו. מפזרים מעט שומשום קלוי ומגישים.