מתכון

עוף מבושל בסויה

מתכון שמדגים טכניקה פשוטה מהמטבח הסיני: מבשלים עוף בתוך הזיגוג שלו, כך שהוא מקבל מעטפת שחומה, מבריקה ומתקתקה

4,268 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוף שלם. צילום: shutterstock
עוף שלם. צילום: shutterstock

את הרוטב שנשאר אפשר לשמור לשימוש חוזר ולבשל בו ביצים, בשר, כנפיים, כרעיים ושוקיים. לפני השימוש החוזר מרתיחים אותו שוב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מניחים את התבלינים השלמים בבד גזה וקושרים לחבילה.

2

יוצקים מים לסיר, מוסיפים את חבילת התבלינים ואת יתר חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.

3

מוסיפים את העוף, מכסים ומבשלים 10 דקות. הופכים את העוף בתוך הרוטב ומבשלים עוד 10 דקות.

4

מכבים את האש ומשאירים את העוף בתוך הסיר במשך 10 דקות עם כיסוי. הופכים את העוף בתוך הרוטב ומשהים עוד 10 דקות.

5

לפני ההגשה פורסים את העוף ומגישים עם הרוטב.