מתכון

עוף מוקפץ בזיגוג סויה וטחינה

מכינים רוטב נפלא מטחינה מתובלת ויוצקים על העוף רגע אחרי שהוא מגיח מהמחבת

19,437 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוף מוקפץ בזיגוג סויה וטחינה של אורלי פלאי־ברונשטין ומיכל מוזס (צילום: shutterstock)
עוף מוקפץ בזיגוג סויה וטחינה של אורלי פלאי־ברונשטין ומיכל מוזס (צילום: shutterstock)

העוף יוצא הכי טעים אם משרים אותו מראש, אבל אם שכחתם או אין זמן, יש קיצור דרך — ראו בהמשך. נפלא על אורז מאודה או אטריות והולך טוב עם ירקות ירוקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל 4 מנות:

למרינדה:

לזיגוג:

להגשה:

אופן ההכנה

משרים את העוף:

1

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה. מוסיפים עוף ושומרים מכוסה במקרר, רצוי למשך לילה, אבל אפשר גם שעה-שעתיים.

מכינים את הזיגוג:

2

ממיסים סוכר בחומץ. מוסיפים טחינה, סויה ושום ומעבדים בעזרת מוט ריסוק או מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.

מטגנים ומגישים:

3

מחממים מחבת עם שמן. מוסיפים את העוף ומטגנים 5-3 דקות משני הצדדים עד השחמה.

4

מעבירים את העוף לצלחת ומייד יוצקים עליו את הזיגוג. מעטרים בשומשום ובצל ירוק.

ממהרים?
מכינים את העוף ללא השריה במרינדה: מטגנים אותו מכל הצדדים עד השחמה, יוצקים מעל את חומרי המרינדה ומטגנים עוד כדקה עד שהנוזלים מתאדים ונספגים בעוף.