העוף יוצא הכי טעים אם משרים אותו מראש, אבל אם שכחתם או אין זמן, יש קיצור דרך — ראו בהמשך. נפלא על אורז מאודה או אטריות והולך טוב עם ירקות ירוקים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
חומרים ל 4 מנות:
למרינדה:
לזיגוג:
להגשה:
אופן ההכנה
משרים את העוף:
1
מערבבים את חומרי המרינדה בקערה. מוסיפים עוף ושומרים מכוסה במקרר, רצוי למשך לילה, אבל אפשר גם שעה-שעתיים.
מכינים את הזיגוג:
2
ממיסים סוכר בחומץ. מוסיפים טחינה, סויה ושום ומעבדים בעזרת מוט ריסוק או מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד.
מטגנים ומגישים:
3
מחממים מחבת עם שמן. מוסיפים את העוף ומטגנים 5-3 דקות משני הצדדים עד השחמה.
4
מעבירים את העוף לצלחת ומייד יוצקים עליו את הזיגוג. מעטרים בשומשום ובצל ירוק.
ממהרים?
מכינים את העוף ללא השריה במרינדה: מטגנים אותו מכל הצדדים עד השחמה, יוצקים מעל את חומרי המרינדה ומטגנים עוד כדקה עד שהנוזלים מתאדים ונספגים בעוף.