מתכון

עוף ממולא בחיטה ושזיפים בתיבול בהרט והל

עוף ממולא בפירות מיובשים, בהרט ובצל, שטוגן זמן ארוך עד שכל המתיקות הטבעית שלו השתחררה

13,271 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
עוף ממולא בחיטה ושזיפים בתיבול בהראט והל של לימור לניאדו תירוש | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
עוף ממולא בחיטה ושזיפים בתיבול בהראט והל של לימור לניאדו תירוש | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

המטבח הסורי אוהב מאוד פירות מיובשים, ופירות מיובשים מאוד אוהבים תבלינים בועטים. השילוב ביניהם יוצר איזון נפלא בין מתיקות לחריפות. החיטה סופחת לתוכה את כל המתיקות והטעמים העשירים. בזכות הבישול שמתבצע בשני שלבים מתקבל עוף עסיסי ורך במיוחד.
את החיטה משרים יום מראש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים בצלים על להבה בינונית-נמוכה כשעה עד שעה וחצי תוך ערבוב מדי פעם עד שהם מקבלים צבע דבש. אל תתפתו להגדיל את הלהבה כדי לקצר את משך הטיגון!

2

מביאים מים לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים חיטה ומבשלים ללא כיסוי 30 דקות עד שהחיטה מוכנה. מסננים ומעבירים לקערה עם הבצל. מוסיפים שזיפים ותבלינים ומערבבים.

3

מחממים תנור ל-230 מעלות.

ממלאים את העוף, מצפים וצולים:

4

ממלאים את בטן העוף בחלק מן התערובת כמעט עד קצה הפתח. מצליבים את רגלי העוף וקושרים בחוט עמיד לחום.

5

משמנים תבנית גדולה ועמוקה או סיר שמתאים לתנור ומניחים בו את העוף.

6

מערבבים את חומרי הציפוי למעט הדבש בקערה קטנה ומורחים את העוף מכל הצדדים. את הדבש מזלפים רק על חלקו העליון של העוף. מפזרים סביב העוף את מה שנותר מתערובת החיטה. מכסים הרמטית.

7

צולים 30 דקות, מורידים את הטמפ’ ל-180 מעלות וצולים עוד 50 דקות.