החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים את כרעי העוף בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהעוף מוכן, כ-20 דקות אחרי הרתיחה.
2
מוציאים מהמים, מצננים לטמפרטורת החדר, ומפרקים את בשר העוף בידיים לקרעים גדולים, ללא עצמות ועור. שומרים בצד.
3
במחבת גדולה או סוטאז' מחממים את השמן ומקפיצים בו את הבצל עד שהוא מתרכך מעט, בערך 5-8 דקות.
4
מוסיפים פנימה את הסוכר החום וממשיכים בטיגון עד שהסוכר הופך לקרמל.
5
מוסיפים את השזיפים ונתחי העוף וממשיכים לטגן כדי שהעוף יצופה בתערובת הקרמל-בצל שבמחבת.
6
מוסיפים את התבלינים והנוזלים - יין אדום, ציר או מים, מלח ופלפל לפי הטעם - ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
7
אם הרוטב נוזלי מדי, מוסיפים כפית גדושה קורנפלור מהולה ב-¼ כוס מים קרים, ומביאים יחד לרתיחה, להסמכת הרוטב.
הצעת הגשה
8
מגישים חם על מצע קוסקוס או אורז.