מתכון

עוף צלוי בזיתים ותפוחי אדמה

העוף בזיתים המהמטבח המרוקאי הוא תבשיל עשיר ברוטב. כאן אני מכינה משהו שונה - עוף צלוי משוטח, עטוף במחית זיתים

8,753 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוף צלוי בזיתים ותפוחי אדמה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
עוף צלוי בזיתים ותפוחי אדמה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעבדים זיתי קלמטה ו־4 שיני שום קצוצות במעבד מזון למחית גסה. מושחים במחית את העוף ומעסים אותה לתוכו.

2

מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם כרבע שעה לריכוך חלקי. מוציאים מהסיר, מצננים וחותכים כל תפוח אדמה ל־6־8 פלחים.

3

מניחים את העוף בתבנית וסביבו מסדרים זיתים, גבעולי טרגון, פלחי תפוחי אדמה ושיני שום שלמות. מתבלים בפלפל שחור ושמן זית. מכסים את התבנית בנייר אפייה, מניחים מעל תבנית כבדה מלאה במים כמשקולת ואופים 20 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל־180 מעלות ואופים 15 דקות נוספות. מסירים את המשקולת ונייר האפייה וצולים כ־8 דקות נוספות עד שהעוף מזהיב - שימו לב הזיתים נשרפים מהר. אחרי שהסרתם את נייר האפייה, בדקות הצלייה האחרונות, בודקים כל הזמן את מצב העוף.