מתכון

עוף צלוי עם ירקות שורש

מתכון פשוט להכנה למנה ביתית מעולה שתמיד תמיד מצליחה

14,158 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוף צלוי עם ירקות שורש של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע
עוף צלוי עם ירקות שורש של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע

אם אין ממרח לימונים כבושים, טוחנים בבלנדר פרוסות של לימונים כבושים או לימונים טריים עם מלח גס. בשני המקרים כדאי לתבל בפפריקה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מורחים את העוף בממרח לימונים כבושים מכל הצדדים 24 שעות מראש. זה ייתן לעוף עסיסיות. עוטפים בניילון ושומרים במקרר.

2

מוציאים את העוף מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה ומחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו. מניחים את הירקות בתבנית ומתבלים במלח, פלפל, מעט תימין ושמן זית. מניחים עליהם את העוף, מפזרים עליו תימין ופרוסות לימון ומתבלים במלח ופלפל.

3

אופים שעה בלי לפתוח את התנור (בכלל!). אחרי שעה פותחים את דלת התנור, כדי לשחרר מעט אדים ולבדוק מה מצב העוף והירקות. אם חלק מהירקות נראים עשויים מדי, מוציאים לצלחת או דוחפים מתחת לעוף, כדי שלא ייחרכו. כשהעוף נראה מוכן, מעלים את הטמפ’ ל-220 מעלות וצולים עוד 10 דקות לפחות לקבלת עור פריך במיוחד.

4

מוציאים מהתנור ומניחים ל-15 דקות לפני שחותכים למנות. בינתיים אפשר להפריד את העוף מתוספת הירקות שנצלו תחתיו ולהגיש אותם לצידו, כדי שיהיה קל לחלק אותו למנות.