מתכון

עוף צלוי ממולא בקוסקוס ותמרים

עוף חגיגי ומרשים שמקבל מהג'ינג'ר טעמים מעקצצים וסופג באהבה מתיקות מהתפוז והתמרים

6,403 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוף צלוי ממולא בקוסקוס ותמרים. צילום: דניאל לילה |  סגנון: אוריה גבע
עוף צלוי ממולא בקוסקוס ותמרים. צילום: דניאל לילה |  סגנון: אוריה גבע

גיוון: מחליפים את תמרי המג'הול ב- 9 תמרים מזן יותר קטן או פחות מתוק

תמר וזן לו
ברהי התמר הצהוב, הגודש את השווקים מדי שנה ממש לפני החגים, נאכל טרי, אבל רצוי להקפיאו טרם הצריכה כדי שרמות הסוכרים שבו יעלו וטעמו יהיה פחות עפיץ.
חיאני זן נוסף הנאכל טרי (רבים מכירים אותו בתור תמר לח). צבעו כהה-אדמדם וקליפתו חלקה ומתוחה. בשל הערך הקלורי הנמוך שלו הוא מכונה “תמר לייט”.
מג’הול הזן העסיסי והמתוק ביותר של התמר, אשר הגיע לכאן ממרוקו. הוא בשיאו בין אוגוסט לנובמבר, אך נמכר לאורך כל השנה. המג’הול מכונה “מלך התמרים” בשל טעמו העשיר, גודלו ומרקמו הבשרני.
חדראווי, חלאווי, דרי וזהידי זנים כהים שמקורם באזור עיראק. השניים הראשונים רכים יותר והאחרים יבשים וקשים. החלאווי נחשב לזן בריא במיוחד.
אמרי תמר מצרי בעל מרקם פריך ויבש.
דקל נור תמר תוניסאי בהיר כדבש. נפוץ מאוד בגידולים אורגניים. טעמו שונה משאר התמרים — הוא פחות מתוק ויותר אגוזי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לזיגוג:

אופן ההכנה

מכינים את המלית וממלאים:

1

מערבבים בקערה קוסקוס עם שמן זית ויוצקים מים רותחים. מכסים בניילון נצמד וממתינים 5 דקות. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים.

2

ממלאים את העוף בתערובת הקוסקוס וסוגרים את הפתח בעזרת קיסמים או חוט ומחט. קושרים את רגלי העוף מעל הפתח. מניחים בתבנית אפייה עם החזה למעלה.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הזיגוג, אופים ומגישים:

4

מערבבים את חומרי הזיגוג ומתקנים תיבול. מושחים את העוף בשכבה דקה של זיגוג מכל צדדיו.

5

אופים כשעה ורבע. מושחים את העוף פעם נוספת בזיגוג ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.

6

לפני ההגשה מניחים לעוף לנוח כ-10 דקות. מגישים על קרש ופורסים לעיני הסועדים.