"עוף נמצא אצלי כמעט בכל ארוחה, גם אם היא חגיגית", מספרת רעות עזר. "בשביל הגיוון אני מנסה כל פעם להכין אותו קצת אחרת. המתכון הזה מדגים איך אפשר להכין מנת עוף עם טעמים מיוחדים בלי המון מאמץ – פשוט טוחנים את המרכיבים לסלסה, מורחים על נתחי העוף וצולים. אני מרבה לשלב מגוון אגוזים במנות שלי כי הם מעניקים מרקם פריך וגם מעמיקים טעמים. אפשר גם להשרות את העוף בסלסת הפיסטוקים במשך לילה במקרר, לספיגה מקסימלית של הטעמים, ולצלות אותו למחרת".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלסת פיסטוקים
אופן ההכנה
לסלסה
1
טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הסלסה עד לקבלת מרקם אחיד.
לעוף
2
מחממים תנור ל־180 מעלות. מסדרים את העופות והכרשות בתבנית, יוצקים את הסלסה ומעסים היטב. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים כשעה. מסירים את רדידי האלומיניום וצולים עוד כחצי שעה עד להשחמה.