אנחנו הלכנו על הגרסה הביתית הפשוטה יותר והכנו את המנה עם עוף. מצאתם ברווז? צולים במחזורים של 15 דקות (סך הכל: 45 דקות צלייה).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
ממלאים את העוף בחצאי שום, ענפי אורגנו וקליפות תפוז. מצליבים את הרגליים וקושרים אותן בחוט שפגאט. ממליחים את העוף מכל הצדדים.
2
מחממים תנור ל-200 מעלות.
3
ממיסים חמאה במחבת רחבה (או בתבנית) שיכולה להכיל את העוף. מוציאים חצי מהכמות ושומרים להמשך. מוסיפים את העוף ומזהיבים אותו כ-20 דקות מכל הצדדים. הופכים בעזרת כף או מרית ומזלג גדולים מכלי הששת.
4
מעבירים את העוף לתבנית ומורחים ב-1/3 מכמות החמאה המומסת ששמרנו.
5
צולים 20 דקות. הופכים, מורחים בעוד חמאה מומסת וצולים עוד 20 דקות. חוזרים על הפעולה פעם נוספת (סך הכל: שעה צלייה).
6
מוציאים מהתנור למנוחה בת 30 דקות, פורסים למנות ומגישים.