מתכון

עוף צלוי עם תפוזי דם ואורגנו

הסיציליאנים תמיד יעדיפו ברווז על עוף ולמרבה ההפתעה גם יברישו אותו בחמאה ולא בשמן זית

11,513 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
עוף צלוי עם תפוזי דם ואורגנו של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
עוף צלוי עם תפוזי דם ואורגנו של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

אנחנו הלכנו על הגרסה הביתית הפשוטה יותר והכנו את המנה עם עוף. מצאתם ברווז? צולים במחזורים של 15 דקות (סך הכל: 45 דקות צלייה).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממלאים את העוף בחצאי שום, ענפי אורגנו וקליפות תפוז. מצליבים את הרגליים וקושרים אותן בחוט שפגאט. ממליחים את העוף מכל הצדדים.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות.

3

ממיסים חמאה במחבת רחבה (או בתבנית) שיכולה להכיל את העוף. מוציאים חצי מהכמות ושומרים להמשך. מוסיפים את העוף ומזהיבים אותו כ-20 דקות מכל הצדדים. הופכים בעזרת כף או מרית ומזלג גדולים מכלי הששת.

4

מעבירים את העוף לתבנית ומורחים ב-1/3 מכמות החמאה המומסת ששמרנו.

5

צולים 20 דקות. הופכים, מורחים בעוד חמאה מומסת וצולים עוד 20 דקות. חוזרים על הפעולה פעם נוספת (סך הכל: שעה צלייה).

6

מוציאים מהתנור למנוחה בת 30 דקות, פורסים למנות ומגישים.