מתכון

עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם

קונפי היא שיטת בישול אידיאלית לעוף מאחר והיא שומרת אותו עסיסי ומלא טעם

15,614 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

אידית: "אני מאוד אוהבת להכין עוף קונפי ששומר על עסיסיות. הכנסתי למנה כמה מרכיבים אסייתיים כדי לחבר אותה לדניאל, וזה יצר משהו חדש, מעניין וטעים מאוד".

*שימו לב: שעתיים השריה לפחות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוף

לסלט שעועית

אופן ההכנה

מכינים את העוף

1

מערבבים קליפות הדרים עם סוכר, פלפל ומלח. מעסים עם התערובת עוף מכל הצדדים כדי שתידבק אליו. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות או ללילה.

2

מחממים תנור ל־160 מעלות. מניחים את העוף בתבנית, מכסים בשמן חמניות (השמן צריך לכסות לגמרי את העוף), מוסיפים עלי קפיר ליים, תפוזים ולימונים. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום הדוק ואופים כחצי שעה. מנמיכים את חום התנור ל־120־140 מעלות ואופים עוד 40־60 דקות עד שהעוף שחום. מצננים.

מכינים את הסלט

3

מסננים שעועית ממי ההשרייה, מניחים בסיר עם מים ומרתיחים. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה אך יציבה.

4

מטגנים תפוחי אדמה במעט מהשמן שנשאר מאפיית העוף עד שהם זהובים. מוסיפים למחבת שעועית, שום ופלפל צ'ילי ומערבבים בעדינות. מכבים את האש ומוסיפים את עשבי התיבול. מתבלים במלח.

5

לפני ההגשה מחממים תנור ל־200 מעלות וצולים את העוף ללא שאריות השמן 10־20 דקות עד שהוא שחום ופריך. מגישים לצד הסלט החם