מתכון

עוף שלם וביצים באריסה מתוקה

עוף שלם מושרה באריסה מתוקה ביתית, צלוי וממולא באורז, ירוקים וביצים קשות

29,364 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוף שלם וביצים באריסה מתוקה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
עוף שלם וביצים באריסה מתוקה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

קחו בחשבון שמשרים את העוף במרינדה 24 שעות ולכן מתחילים בהכנות כיממה לפני ההגשה. מומלץ להגיש את העוף שעתיים לאחר הצלייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאריסה המתוקה

לעוף הממולא

לרוטב הצלייה

אופן ההכנה

מכינים אריסה מתוקה

1

משרים פלפלים מתוקים יבשים במים חמים למשך 3 שעות. מסננים ומנקים מגרעינים ועוקץ.

2

קולפים פלפלים אדומים מתוקים טריים עם קולפן מסירים את העוקץ ומנקים מגרעינים. חותכים גס. מעבירים את שני סוגי הפלפלים לסיר עם שאר החומרים ומבשלים מעל להבה הכי נמוכה כ־30 דקות. מסירים מהאש וטוחנים למרקם משחתי במעבד מזון.

3

מושחים עופות ב־1 כוס אריסה מתוקה, מניחים בתבנית, מכסים ומעבירים למקרר ל־24 שעות.

מכינים מילוי וממלאים את העוף

4

למחרת מביאים לרתיחה שפע מי מלח בסיר בינוני מעל להבה גבוהה ומבשלים אורז (כמו פסטה) כ־7 דקות. מסננים (ללא שטיפה) ושומרים בצד. מערבבים לתוך האורז משמשים ועשבי תיבול, ממליחים.

5

מחממים תנור ל־180 מעלות. ממלאים את העופות בתערובת האורז ובחצאי ביצים קשות באופן הבא: מניחים בבטן העוף שכבה של תערובת אורז מעליה חצאי ביצים ושוב שכבת תערובת אורז ומעליה שוב חצאי ביצים, כך עד שחלל הבטן מלא. קושרים את רגלי העוף בעזרת נייר כסף או חוט ייעודי כדי למנוע מהמילוי לצאת. מניחים בתבנית.

מכינים רוטב צלייה וצולים

6

מערבבים בקערה חומץ, דבש ו־3 כוסות מים חמים. יוצקים את התערובת על העופות, מכסים את התבנית וצולים שעה וחצי. כל עשרים דקות פותחים את התנור, אוספים את הנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית ויוצקים על העוף. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.