האורז עם כל הדברים הטובים משמש הן למילוי העוף והן להגשה מסביב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית (שמוגשת גם מסביב):
להברשת העוף
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-220 מעלות.
מכינים את המלית
2
מתבלים בטטות בשמן זית, מלח ופלפל ואופים 10 דקות לריכוך.
3
מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה ומקפיצים את קוביות הכבדים כ-3 דקות. מעבירים לקערה גדולה עם הבטטות.
4
מטגנים באותה מחבת קוביות בצל עד הזהבה קלה. מוסיפים סלרי, גזר ושום ומטגנים עד הזהבה קלה. מעבירים לקערה עם הכבדים והבטטות ומצננים.
5
מוסיפים לקערה את תערובת החמוציות, ערמונים ועשבי תיבול. מתבלים במלח ופלפל.
6
מניחים בקערה נוספת 1/3 מכמות האורז ומוסיפים מחצית מתערובת הכבדים. מוסיפים קרוטונים וציר ומתבלים במלח ובפלפל.
ממלאים ואופים
7
ממלאים את העופות במלית (את יתר המלית שומרים להמשך) וקושרים את הרגליים בעזרת חוט.
8
מחממים תנור ל-180 מעלות.
9
מערבבים את חומרי תערובת ההברשה ומושחים את העופות.
10
צולים 55-45 דקות עד שהעופות מזהיבים.
מכינים את תוספת האורז
11
מבשלים עדשים במים רותחים למרקם אל דנטה (כ-20 דקות), מסננים ומעבירים לתבנית יחד עם האורז שנותר ויתר המלית. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל-15 דקות.
בהגשה
12
מניחים את האורז במרכז צלחת הגשה גדולה ומרטיבים אותו במיצי הצלייה של העוף. מניחים עליו את העופות.