מתכון

עופות צלויים ממולאים

מנה מפוארת עם המון הפתעות, שמזכירה לנו משתה ערבי מימי הביניים

4,090 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
עופות צלויים ממולאים באורז, כבדים, ערמונים ופירות מיובשים של קייטרינג Atelier. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)
עופות צלויים ממולאים באורז, כבדים, ערמונים ופירות מיובשים של קייטרינג Atelier. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)

האורז עם כל הדברים הטובים משמש הן למילוי העוף והן להגשה מסביב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית (שמוגשת גם מסביב):

להברשת העוף

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מכינים את המלית

2

מתבלים בטטות בשמן זית, מלח ופלפל ואופים 10 דקות לריכוך.

3

מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה ומקפיצים את קוביות הכבדים כ-3 דקות. מעבירים לקערה גדולה עם הבטטות.

4

מטגנים באותה מחבת קוביות בצל עד הזהבה קלה. מוסיפים סלרי, גזר ושום ומטגנים עד הזהבה קלה. מעבירים לקערה עם הכבדים והבטטות ומצננים.

5

מוסיפים לקערה את תערובת החמוציות, ערמונים ועשבי תיבול. מתבלים במלח ופלפל.

6

מניחים בקערה נוספת 1/3 מכמות האורז ומוסיפים מחצית מתערובת הכבדים. מוסיפים קרוטונים וציר ומתבלים במלח ובפלפל.

ממלאים ואופים

7

ממלאים את העופות במלית (את יתר המלית שומרים להמשך) וקושרים את הרגליים בעזרת חוט.

8

מחממים תנור ל-180 מעלות.

9

מערבבים את חומרי תערובת ההברשה ומושחים את העופות.

10

צולים 55-45 דקות עד שהעופות מזהיבים.

מכינים את תוספת האורז

11

מבשלים עדשים במים רותחים למרקם אל דנטה (כ-20 דקות), מסננים ומעבירים לתבנית יחד עם האורז שנותר ויתר המלית. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל-15 דקות.

בהגשה

12

מניחים את האורז במרכז צלחת הגשה גדולה ומרטיבים אותו במיצי הצלייה של העוף. מניחים עליו את העופות.