קרן: "אחרי שלמדתי בבית הספר לבישול להוציא מהעוף את העצמות ולהשאיר אותו שלם, חזרתי הביתה והתאמנתי על כך שוב ושוב. המשפחה שלי התאהבה במנה, שבמקור נעשתה עם אורז, וביקשה שאכין אותה תמיד בחגים. הבחירה במפתול ובטעמי המילוי מגיעה מהמטבח של גל, שמעורר בי השראה".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למילוי
אופן ההכנה
1
מכינים את הרוטב: מבשלים ענבים צרובים עם ציר עוף בסיר על להבה בינונית כחצי שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. מסירים מהאש.
2
מכינים את המילוי: מוסיפים לסיר מפתול ומשרים בציר העוף המצומצם לחצי שעה.
3
בינתיים, מערבבים בצל מקורמל, פלפל חריף ועשבים, מעבירים לקערה ומגררים פנימה קליפת לימון ושום.
4
מסננים את המפתול מהציר. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את המפתול על להבה בינונית 5 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את הירקות והעשבים הקצוצים, מתבלים במיץ לימון ומלח ומערבבים.
5
מחממים תנור ל־220 מעלות.
6
מרכיבים את המנה: ממלאים עוף במילוי המפתול, סוגרים ומניחים בתבנית תנור עם ציר העוף המצומצם, הענבים והתאנים. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ־25 דקות. מסירים את הכיסוי, מוזגים מהרוטב על העוף כדי לזגג אותו ואופים 10 דקות ללא כיסוי, עד שהוא שחום ורך.