מתכון

עופיונים ממולאים באורז וכל טוב

התוספת כבר בפנים: עופיונים צלויים במילוי מתקתק. אל תגלו לאורחים שאפילו לא כל כך מסובך להכין את זה

27,805 בשלנים התעניינו במתכון זה
עופיונים ממולאים באורז וכל טוב. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.
עופיונים ממולאים באורז וכל טוב. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.

גיוון: את ציר העוף אפשר להחליף ביין לבן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל 5 דקות עד להזהבה. מוסיפים תערובת אגוזים וצימוקים וצנוברים ומטגנים כ-2 דקות. מוציאים את תערובת האגוזים והבצל לצלחת.

2

‏מוסיפים לסיר אורז ותבלין עוף, מערבבים ומטגנים כדקה.

3

יוצקים כוס מים רותחים ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10 דקות (לחצי בישול). מסירים מהכיריים ומצננים.

4

‏מוסיפים לאורז את תערובת האגוזים והבצל ומערבבים.

5

מחממים תנור ל-190 מעלות.

‏מתבלים את העופיונים, ממלאים ואופים:

6

מערבבים שמן עם מיץ לימון, תבלין עוף, מלח ופלפל. מורחים את העופיונים מבפנים ומבחוץ.

7

ממלאים את העופיונים במלית וקושרים את רגלי העוף או סוגרים את תחתית העוף בעזרת קיסמים.

8

‏יוצקים מרק (ציר) או יין לתבנית ומניחים בה את העופיונים הממולאים. מכסים ברדיד אלומיניום.

9

אופים כ-30 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום והופכים את העופיונים בתוך נוזלי הצלייה. צולים עוד 20 דקות או עד שהם זהובים יפה.