גיוון: את ציר העוף אפשר להחליף ביין לבן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1
מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל 5 דקות עד להזהבה. מוסיפים תערובת אגוזים וצימוקים וצנוברים ומטגנים כ-2 דקות. מוציאים את תערובת האגוזים והבצל לצלחת.
2
מוסיפים לסיר אורז ותבלין עוף, מערבבים ומטגנים כדקה.
3
יוצקים כוס מים רותחים ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10 דקות (לחצי בישול). מסירים מהכיריים ומצננים.
4
מוסיפים לאורז את תערובת האגוזים והבצל ומערבבים.
5
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מתבלים את העופיונים, ממלאים ואופים:
6
מערבבים שמן עם מיץ לימון, תבלין עוף, מלח ופלפל. מורחים את העופיונים מבפנים ומבחוץ.
7
ממלאים את העופיונים במלית וקושרים את רגלי העוף או סוגרים את תחתית העוף בעזרת קיסמים.
8
יוצקים מרק (ציר) או יין לתבנית ומניחים בה את העופיונים הממולאים. מכסים ברדיד אלומיניום.
9
אופים כ-30 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום והופכים את העופיונים בתוך נוזלי הצלייה. צולים עוד 20 דקות או עד שהם זהובים יפה.