מתכון

עופיונים ממולאים מזוגגים בסילאן

עוף הוא אחד מחומרי הגלם האהובים במטבח הישראלי, בטח כאשר הוא מזוגג בסילאן המעניק לו מעטה פריך ומתקתק

63,481 בשלנים התעניינו במתכון זה
עופיונים ממולאים מזוגגים בסילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עופיונים ממולאים מזוגגים בסילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

אחד המאפיינים של המטבח הישראלי החדש הוא השילוב בין חומרי גלם מקומיים וארצישראליים לבין מאכלי עדות. הסילאן, דבש התמרים שנזכר כבר בתנ”ך, הוא דוגמה מצוינת. צבעו המשגע ומתיקותו המעודנת הופכים אותו לבן זוג מושלם לשלל מאכלי חג. קבלו מנה שמציבה את הסילאן במרכז שולחן החג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לצלייה:

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל 5 דקות עד להזהבה. מוסיפים שום, אגוזים, פיסטוקים, חמוציות, אורז, עשבי תיבול ותבלינים ומערבבים.

2

יוצקים כוס מים רותחים, מכסים ומבשלים 10 דקות (האורז לא חייב להיות מוכן לאכילה). טועמים, מתקנים תיבול ומורידים מהכיריים.

3

מחממים תנור ל-190 מעלות.

4

מתבלים את העופיונים: מערבבים שמן, סילאן, מיץ לימון, פפריקה ומלח. מורחים את העופיונים מבפנים ומבחוץ.

ממלאים ואופים

5

ממלאים את העופיונים במלית וקושרים או סוגרים בעזרת קיסמים.

6

יוצקים יין וסילאן לתבנית פיירקס, מערבבים ומניחים בתוכה את העופיונים הממולאים. מכסים ברדיד אלומיניום.

7

אופים כ-30 דקות, מורידים את הכיסוי, הופכים את העופיונים בתוך נוזלי הצלייה וצולים עוד 15 דקות או עד שהם זהובים יפה.

גיוונים:

מוסיפים למלית 200 גרם בשר בקר טחון בשלב טיגון הבצל. מורידים את כמות האורז ל-1/2 כוס בלבד.
מחליפים את האורז בקינואה (היא כשרה לפסח!), וגם אותה מבשלים לפני המילוי.