הלביבה הירושלמית היא שילוב פשוט וגאוני של ביצים, עשבי תיבול ובצל. כמו הרבה דברים טובים היא נולדה מאילוצי זמן. הגישו בתוך פיתה, שסופגת את השומן העסיסי, יחד עם סלט קצוץ טרי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מערבבים את כל החומרים לעיסת הלביבות.
2
מחממים מחבת עם שמן, יוצקים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים. מגישים עם סלט טונה מתובל גם הוא בפלפל צ’ומה, לימונים כבושים וסלט ירקות קצוץ טרי.
את שמן הקנולה ניתן להמיר בשמן זית.
את הפטרוזיליה אפשר להחליף בתערובת של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים