מתכון

עיג'ה פלפל צ'ומה

פלפל צ’ומה הוא משחה אדומה בוהקת מפלפלים חריפים ושום, מתנה שכדאי לאמץ מהמטבח הטריפוליטאי

13,885 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עיג'ה פלפל צ'ומה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עיג'ה פלפל צ'ומה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

הלביבה הירושלמית היא שילוב פשוט וגאוני של ביצים, עשבי תיבול ובצל. כמו הרבה דברים טובים היא נולדה מאילוצי זמן. הגישו בתוך פיתה, שסופגת את השומן העסיסי, יחד עם סלט קצוץ טרי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים לעיסת הלביבות.

2

מחממים מחבת עם שמן, יוצקים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים. מגישים עם סלט טונה מתובל גם הוא בפלפל צ’ומה, לימונים כבושים וסלט ירקות קצוץ טרי.

גיוון: אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח מצה או או פירורי לחם.
את שמן הקנולה ניתן להמיר בשמן זית.
את הפטרוזיליה אפשר להחליף בתערובת של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים