מתכון

עלי אנדיב ממולאים ב"גבינה מותכת" ופטריות צלויות

מערבבים שמרי בירה עם מים וחומרי טעם ומקבלים גבינה רכה ודשנה שנחמד למלא בה עלי אנדיב

1,467 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
עלי אנדיב ממולאים ב"גבינה מותכת" ופטריות צלויות של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עלי אנדיב ממולאים ב"גבינה מותכת" ופטריות צלויות של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

במתכון הזה יש גבינה תוצרת בית, שמכינים בעזרת שמרי בירה. כל מה שצריך לעשות זה לערבב את השמרים עם מים וחומרי טעם, והם הופכים למחית שבקלות אפשר לבלבל עם גבינה רכה ודשנה – גבינת שמנת או קממבר נמסה. הגבינה הזאת הולכת טוב עם פטריות צלויות או פירות חמצמצים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית "גבינת שמנת"

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת ללא שמן וקולים צנוברים על להבה בינונית-נמוכה עד להזהבה קלה.

2

מסדרים עלי אנדיב בכלי הגשה בשכבה אחת.

מכינים "גבינת שמנת"

3

מערבבים שמרי בירה עם מים וקרם שקדים עד שמתקבל רוטב סמיך. מתבלים במלח ואם רוצים אפשר גם בפלפל שחור ו/או שום כתוש.

4

מחממים מחבת עם שמן זית ושום ומזהיבים פטריות 4-3 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים בלסמי, מניחים לו לזגג את הפטריות ומורידים מהכיריים.

מרכיבים את המנה ומגישים

5

מניחים כף של קרם גבינת שמנת בכל עלה אנדיב ועליה פטריות, צנוברים, עלה ארוגולה ותות עץ. מגישים מייד.