מתכון

עלי גפן ממולאים לאבנה

עלי גפן (דואלי בערבית) במלית קרה. חשוב להקפיד לבשל ולרכך את העלים לפני המילוי מכיוון שהם לא עוברים בישול בהמשך

9,112 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
דואלי בלאבנה- עלי גפן ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
דואלי בלאבנה- עלי גפן ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

מציפים את צנצנת העלים הממולאים בשמן זית שמשמר אותם לאורך זמן ומעמיק את הטעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את עלי הגפן כ־10 דקות במים מומלחים, מוציאים ומצננים.

2

מערבבים לאבנה יבשה עם נענע ואגוזים לאיחוד.

3

פורשים עלה גפן על משטח עבודה כשצידו החלק כלפי מטה (והעורקים כלפי מעלה), מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז העלה, מקפלים את המחצית התחתונה מעל, מקפלים פנימה את צידי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה לכיוון החלק הצר. ממלאים ומגלגלים באותו אופן את כל העלים.

4

מניחים את העלים המגולגלים בצנצנת ומוזגים שמן זית לכיסוי. משאירים את הצנצנת יממה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר (בקיץ) או למקום חשוך וקריר (בחורף).