מתכון

עלי מנגולד ממולאים בבשר עם טחינת אריסה

מנה הדורשת מעט השקעה, אבל עם טעם נהדר שמצדיק אותה בגדול

6,658 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
עלי מנגולד ממולאים בבשר עם טחינת אריסה של שפים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים
עלי מנגולד ממולאים בבשר עם טחינת אריסה של שפים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לטחינת אריסה

אופן ההכנה

לטחינה

1

מערבבים את כל הרכיבים למרקם אחיד ושומרים במקרר.

למילוי

2

מבשלים את הבצל והגזר במחבת על חום בינוני עם שמן הזית. מוסיפים את הבשר ומועכים בעדינות במזלג או בכף עץ עד הפרדה של כל הבשר הטחון. מוסיפים 2 כפות מים, מלח לפי הטעם ומבשלים עד אידוי מלא.

3

מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את הצנוברים ומניחים בצד לקירור.

להרכבת הממולאים

4

חולטים את עלי המנגולד במים רותחים כחצי דקה ומעבירים מיד למי קרח. מייבשים על מגבת ומניחים על משטח העבודה. מניחים כף של המילוי במרכז העלה ומגלגלים חצי גלגול. מקפלים את הצדדים פנימה וממשיכים לגלגל עד סוף העלה.

5

מניחים את הממולאים בתבנית משומנת בשמן זית על נייר פרגמנט ומזליפים מעט שמן זית מעל הממולאים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-10 דקות ומגישים עם הטחינה.