מתכון

עראיס טלה של אונזה

השילוב בין בצק לבשר הוא ממכר ומגיע בשלל גירסאות. אין כוח ללוש? השתמשו בפיתות מוכנות

4,755 בשלנים התעניינו במתכון זה
עראייס טלה . צילום: דניאל לילה
עראייס טלה . צילום: דניאל לילה

מנה מהמטבח הערבי שהפכה טרנדית מאוד בשנים האחרונות. כאן בגרסה מעט מעודנת עם נענע ופיסטוקים ורוטב יוגורט בצד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לצלייה:

לטחינה יוגורט:

אופן ההכנה

מכינים טחינה יוגורט:

1

מערבבים את כל מרכיבי הטחינה יוגורט, טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים מלית:

2

מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.

מרכיבים את העראייס:

3

מניחים חופן בשר בכל חצי פיתה ומשטחים. מברישים את חצאי הפיתות בשמן זית.

4

מחממים מחבת פסים או גריל או טוסטר אובן וצורבים את הפיתות משני הכיוונים עד שהן שחומות. מגישים לצד טחינה יוגורט.