מתכון

עראייס עדשים שחורות

השף יהונתן בורוביץ' ממסעדת M25 לקח את העראייס המסורתי והפך אותו למנה טבעונית מהממת, שגם אוכלי בשר יאהבו

26,520 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
עראייס עדשים | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עראייס עדשים | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

עראייס, מנה נצרתית המוגשת בחתונות ובחגיגות, מורכבת מתערובת קבב הנדחסת לפיתה שנקלית על הגריל. כאן מכין בורוביץ' את הגרסה הטבעונית למנה הפופולרית. את הבשר מחליף תבשיל עדשים שחורות והטעם הנפלא והקראנץ׳ של הפיתה השחומה מהגריל נותרים על כנם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מטגנים את הבצל והגזר בשמן זית כמה דקות. מוסיפים את העדשים ומטגנים כשלוש דקות. מוסיפים את הבהרט ואת ציר הירקות או המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.

2

מכסים ומבשלים במשך כשלושת רבעי שעה.

3

מסננים את העדשים מן הנוזלים ומועכים מעט את התערובת בעזרת כף.

4

מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הפטרוזיליה ומצננים למשך שעתיים.

להגשה

5

חותכים את הפיתות לחצאים וממלאים אותן בתערובת העדשים.

6

צולים את חצאי הפיתות על גריל פחמים לוהט למשך כשתי דקות מכל צד (גם את פתח הפיתה). מגישים לצד ירקות צלויים על הגריל ויוגורט כבשים.